Суспільство

Медова аптека: апітерапія — лікування без ліків

Все більш популярною формою лікування всіх захворювань стає апітерапія. Не лише як додатковий засіб, а й як основний метод. Згідно з цією концепцією, пасека харьков, квітковий пилок і прополіс треба для використання в багатьох галузях медицини, таких як гінекологія, дерматологія, кардіологія, а також у разі інфекцій і застуди.

Головні переваги цих продуктів полягають у тому, що вони на 100% натуральні та безпечні для організму, їх не можливо передозувати. Протипоказані вони лише тим, хто має алергію до цих речовин.

Застосування бджолиного меду в апітерапії

Лікувальні властивості купить натуральный мед добре відомі. Він має цілу низку унікальних оздоровчих ефектів. Залежно від типу меду він може зцілювати різні частини тіла.

  • Мед із різнотрав’я підтримує роботу серця та кровоносної системи. Він також допомагає заснути та знижує стрес.
  • Липовий мед найчастіше вживають при застудних та інфекційних станах. Особливо рекомендується людям, які борються із проблемами верхніх дихальних шляхів.
  • Акацієвий — вважається придатним для діабетиків через вміст у ньому фруктози. Він допомагає нормалізувати травлення.
  • Весняний мед зміцнює імунну систему, стабілізує кров’яний тиск і поліпшує травлення;
  • Соняшниковий — має сильні антибіотичні, антибактеріальні та протимікробні властивості. Рекомендований при захворюваннях, що вражають ніс, горло, придаткові пазухи, бронхи та легені.
  • Стільниковий мед знижує кров’яний тиск і ризик серцевого нападу та інсульту. Підвищує здатність організму захищатися від грибків і бактерій, у тому числі від кишкового паразита Giardia lamblia. Соти більш ефективно зменшують кашель за аптечні сиропи та сприяють швидкому засинанню. Мед у сотах набагато солодший за цукор, тому його потрібно їсти менше. Спирти, що містяться в сотах, допомагають знизити резистентність до інсуліну. Жування стільникового меду також допомагає швидше кинути палити та активізувати розумову діяльність.
Читайте також:  Що таке тілесні ушкодження

Лікувальні властивості бджолиного пилку

Цей квітковий продукт містить цілий комплекс цінних мінералів і біофлавоноїдів, які ефективно борються з усіма хворобами цивілізації. Він особливо рекомендований людям, які тривалий час піддаються стресам, ослаблені та виснажені. Відновлює пошкоджені клітини, наприклад, при курінні чи надмірному вживанні алкоголю. Сприятливо впливає квітковий пилок і на систему кровообігу — запобігає інфаркту, регулює кров’яний тиск та зміцнює судинну систему. Бджолиний пилок знижує стрес, покращує розумову працездатність і стимулює апетит.

Цілющий ефект прополісу

Бджолина замазка має дуже сильну антибактеріальну та бактерицидну дію. Прополіс зміцнює організм та допомагає йому боротися з будь-якими інфекціями. Особливо ефективний при лікуванні ревматичних захворювань — артритів, регенерує кісткову тканину, зменшує набряк і біль у суглобах. Завдяки своїм антибактеріальним властивостям прополіс дуже ефективний при лікуванні будь-яких уражень шкіри, таких як екзема або вугровий висип.

Тож, є сенс хоча б частково відмовитися від хімічних препаратів і перейти на якісні натуральні продукти бджільництва від сімейної пасіки. Замовляйте мед с доставкой на дом, що дозволить значно покращити стан свого здоров’я та зекономити на ліках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *